Nieuw toppunt voor Race Team Bollenstreek tijdens de Gamma Racing Day’s

5

aug,2014

 

Nieuw toppunt voor Race Team Bollenstreek tijdens de Gamma Racing Day’s

De weer gevulde tribunes zijn altijd een goed uitzicht tijdens een race weekend en geeft altijd een goede boost voor de teams. Zo ook voor Willem Kerkvliet en zijn Race Team Bollenstreek. Hij behaalde een nieuw PR van 1.45,5 en sloot het weekend af met een goede 12e positie.

De kwalificaties liepen niet zoals gepland. De omstandigheden op de baan waren niet goed met veel vuiligheid, wat maakte dat de baan erg glad was. Tijdens de eerste kwalificatie kon er dan ook niet echt aangezet worden voor een goede tijd. Tijdens de tweede kwalificatie waren de omstandigheden nog lastiger door de warmte en kon Willem Kerkvliet zich helaas niet verder kwalificeren dan een 18e plek op het startveld.

Een hoop spektakel op zondag, racedag. Vroeg in de ochtend waren de tribunes al vol met 82.000 bezoekers. Na de voorbereidingen op de race was het tijd om de baan op te gaan en op te stellen voor de wedstrijd. Willem kende een prima start en kwam in een groepje terecht waarin onderling de nodige strijd geleverd werd. Helaas kon Willem een andere coureur niet goed voorbij steken waardoor hij samen met de andere rijder de groep moest laten gaan. Uiteindelijk kon Willem hem toch voorbij steken en ging de achtervolging in. Het mocht niet meer baten om de gevechten af te maken en kwam als 12e over de streep. De omstandigheden waren nog steeds erg moeilijk op de baan, aantal rijders onderuit en technische problemen. “Ik ben vooral blij dat het harde werken nou eindelijk zijn vruchten begint af te werpen. Lange tijd kwam ik niet door die grens heen. We lopen nog steeds wel tegen kleine problemen aan maar hopen deze snel op te kunnen lossen om zo weer een stap verder te kunnen maken, aldus Willem Kerkvliet.”

Het team kijkt uit naar het volgende evenement, namelijk de British Superbikes in het weekend van 20 & 21 september.

About The Author

admin

Comments are closed.