Pinkster verslag

6

jun,2017

Na Willem zijn crash duurde het weer even voordat we weer konden opstappen. De motor moest natuurlijk weer worden opgelapt na de crash en Willem is goed hersteld na zijn operatie waarbij hij een plaat op zijn sleutelbeen kreeg. Na het groene licht van de dokter konden we voorbereiden op het OW cup race op zaterdag 3 juni.

Eerst was er vrijdag tijd voor de training. Het was natuurlijk weer even wennen en vertrouwen krijgen. Door een dataspecialist erbij te halen kon Willem specifieker gaan trainen om zodanig meer winst te boeken op een aantal punten.

Zaterdag liep de eerste kwalificatie niet helemaal lekker en er was dus werk aan de winkel voor de volgende kwalificatie. De tweede kwalificatie liep al een stuk beter en willem kon wel wat van zijn tijd afrijden. Helaas kwam hij niet verder dan een 23e startplek op de grid.

Bij de start van de wedstrijd kwam Willem goed van zijn plek. Zoals we weten moet iedereen bij de start altijd goed opletten voor eventueel stilgevallen motoren die niet van hun plek komen. Door het opletten kon willem een van zijn voorgangers nog net ontwijken en kon daarmee een botsing voorkomen. Willem kon aanpikken bij het groepje voor hem maar kwam ook nog even in de knoop met een medecoureur die door technische problemen met zijn motor uiteindelijk de wedstrijd moest staken. Willem kon wel in zijn flow komen maar merkte tijdens de wedstrijd toch wel dat zijn conditie te lijden heeft gehad afgelopen periode. Dit had helaas meer effect op onze coureur dan gewild. De wedstrijd werd netjes uitgereden maar het resultaat bleef echter uit. Willem zal zich de komende tijd meer gaan focussen op het terug krijgen van zijn conditie. De eerstvolgende wedstrijd is echter wel al snel, namelijk het raceweekend op Oschersleben (DEU).

We willen in het bijzonder MAN Hoofddorp bedanken voor het ter beschikking stellen van een mooie trekker. Onze chauffeur heeft er mee kunnen pronken onderweg en op de paddock.

About The Author

admin

Comments are closed.