Race verslag 1e wedstrijd Race Team Bollenstreek

18

apr,2017

Het paasweekend weer voor de deur. Voor ons raceteam betekend dat weer onze eerste wedstrijd van het seizoen. Na onze voorjaarstraining was het dan tijd voor weer het echte werk. Strijden op de baan om de punten. Mooie gevechten om posities en de bijbehorende inhaalacties. Goede vrijdag stond in het teken van een trainingsdag. Weer even wennen aan de baan en de weersomstandigheden behorende bij Assen. Het weer was wisselvallig, namelijk nat, droog, koud en winderig. Dit zijn de weersomstandigheden die het moeilijk maken om een goede setting te krijgen voor de wedstrijd. Aan het eind van de dag zijn er prachtig mooie foto’s gemaakt van onze nieuwe motor in haar nieuwe styling door de fotograaf Erik de Ruijter. Op de Facebook pagina staan alle foto’s.

Zaterdag begon de dag regenachtig en was de baan nat. Tijdens Q1 kon Willem goed rondkomen. Hij sloot de kwalificatie af met vooralsnog een 7e startpositie! Dit gaf natuurlijk vertrouwen. De 2e kwalificatie was weer totaal anders. De baan was inmiddels droog en de tijden van de coureurs daalden. Het team had toch wel moeite om de setting van de motor goed te krijgen en helaas werd Q2 afgesloten met een 21e startpositie op de grid tijdens de wedstrijd. Willem kende een goede start en kon daarmee snel meekomen in de groep. Hij merkte dat hij de groep voor hem nog wel zou kunnen inhalen en ging er goed voor zitten om de aansluiting niet te verliezen. Echter in ronde 2 ging het fout. Bij het inzetten van een inhaalactie ging de rijder voor Willem van het gas af waardoor hij hem eigenlijk niet meer kon ontwijken. Remmen bleek niet genoeg en ontwijken was geen optie meer. Willem botste op de andere coureur waarbij Willem helaas ten val kwam en hierbij, wat later bleek, ook nog eens zijn sleutelbeen brak. De andere coureur kon zijn weg wel vervolgen. De mooie nieuwe motor is ook ernstig beschadigd en de monteurs zullen hard aan de slag moeten gaan om de motor weer gereed te hebben voor de volgende wedstrijd.

Met Willem gaat het naar omstandigheden goed. Hij heeft wel veel pijn aan zijn sleutelbeen en er zal nog worden bepaald of hij geopereerd zal gaan worden. Er zal dan een plaat op zijn bot worden gezet. In principe zou hij dan hiermee weer mee kunnen doen aan de volgende wedstrijd op 6 mei

About The Author

admin

Comments are closed.