Race Team Bollenstreek

Race Team Bollenstreek bestaat uit een hechte groep motorsport liefhebbers. Hospitaliteit, chauffeurs, monteurs en uiteraard onze coureur Willem Kerkvliet.

Wij zijn een raceteam wat mee strijd om de titel Nederlands Kampioen Superbikes, het ONK. Ondanks dat wij een relatief jong team zijn in deze wereld hebben wij een bekende naam in de paddock opgebouwd. De beste motor coureurs van Nederland op de snelste motoren van Nederland strijden hier met elkaar.

Race Team Bollenstreek zag haar eerste echte race kilometers in 2010 tijdens de 1000cc Cup Races. Hier reden wij vier wedstrijden mee. Tijdens dit seizoen stond ‘leren’ bovenaan de to do lijst echter dankzij de positieve resultaten en een tweetal podiumplaatsen besloten wij om in 2011 een stapje omhoog te nemen naar de Nederlandse koningsklasse zijnde de ONK Dutch Superbikes.

Ons eerste jaar in deze klasse was zwaar. Met een nieuwe motor en heel veel nieuwe zaken om rekening mee te houden deed dit jaar aanvoelen alsof wij weer vanaf de grond op moesten bouwen. Echter dankzij de inzet van ons hechte team en de drijfveer van onze coureur sloegen wij ons door deze moeilijke periode heen.

Vanaf seizoen 2012 begonnen wij onze opwaartse spiraal met als doel de top 15 van het startveld. Onze harde inzet en leermomenten beloonde ons met steeds snellere rondetijden van onze coureur en een steeds professioneler team.

In 2014 wisten wij onze doelstelling niet alleen te behalen maar zelfs te verbreken. Willem Kerkvliet was dit seizoen een vaste klant in de top 10 van het ONK.

Deze positieve verbeteringen gaan wij doorzetten naar 2015 waarbij wij nóg verder naar voren in het startveld willen komen.