Wederom stijgende lijn voor Willem Kerkvliet tijdens de World Superbikes

30

apr,2014

Wederom stijgende lijn voor Willem Kerkvliet tijdens de World Superbikes

Nog geen 2 weken geleden nadat de eerste race op Assen werd verreden is het nu alweer tijd voor de WSBK. Met het ONK DSBK als bijprogramma tijdens dit grote evenement. De intentie was om het goede, vertrouwde gevoel vast te houden en de stijgende lijn door te zetten. Willem Kerkvliet noteerde tijdens de race een 9e positie en behaalde hiermee zijn eerste top 10 notering!

Het zou een weekend worden van of heel vroeg op staan, of lang wachten om als laatste de baan op te kunnen. Donderdag vroeg was het team met de trailer aanwezig om de boel op te bouwen. Door een programma wijziging was de eerste kwalificatie al op vrijdag ochtend 08.35 uur. De koude weersomstandigheden maakte een lastige baan en de banden hadden dan ook veel te verduren. Willem Kerkvliet noteerde uiteindelijk een 11e startpositie.

De 2e kwalificatie was weer op de zaterdag laat in de middag om 18.20 uur. Voor het eerst werden de regenbanden weer onder de motor gestoken vanwege de natte omstandigheden dit keer. Met het juiste vertrouwen voor de race stapte Willem van zijn motor.

“In de regen rijden is altijd weer even wennen, maar ik kon goed aanzetten en noteerde daarmee een 7e positie. De tijden van QP1 werden natuurlijk niet verbeterd maar de mindset was goed.”Na een gezellige barbecue bij de Hollandsche Jongens was het op tijd naar bed, want de volgende dag zou de wekker weer vroeg gaan voor de warming-up.

De dag van de race stond vooral in het teken van genieten van de races van de WK teams en voorbereiden op onze eigen race laat op de dag. Naarmate de dag verstreek, werd het weer ook steeds slechter en uiteindelijk brak dan toch de hemel open. De regen kwam met bakken uit de lucht en het programma liep hierdoor ruim een uur uit. We weten dat Willem zich goed staande weet te houden in de regen en de focus was er.

Na het lange wachten konden we dan eindelijk van start. Als oppepper had Heleen zich speciaal omgekleed in een speciaal t-shirt om zo het vertrouwen in Willem aan te geven. Na de start van de race probeerde Willem de aansluiting te maken met Dave Hendriks met als doel hem voorbij te steken, maar door wat foutjes moest Willem iets tijd inleveren. Tevens de afstelling van de traction control niet helemaal goed en greep deze vaak in. Uiteindelijk na 10 rondes kon Willem trots de finish over met een 9e eindpositie! Zoals een echte coureur was Willem tevreden maar ziet zeker verbeterpuntjes.

“Het vertrouwen was er. Ik was er op gebrand om verder vooraan te kunnen eindigen. Ik reed elke ronde weer sneller, maar was niet genoeg om het gat dicht te kunnen rijden. Vorige race noteerde ik een 13e en 12e positie. Nu heb ik een een 9e positie en daarmee dus een mooie top 10 notering gereden. Deze stijgende lijn wil ik zeker vasthouden en kijk dan ook uit naar de volgende race!”                          Wij willen het publiek wat aanwezig was bedanken voor hun komst. Zij hebben toch het slechte weer getrotseerd om aanwezig te zijn.

Wij willen onze sponsoren ontzettend bedanken. Het blijft financieel moeilijk om het seizoen uit te kunnen rijden en zijn hun ontzettend dankbaar dat zij in ons blijven geloven. Zonder hun hadden we het seizoen niet eens kunnen starten. Ben je nog geen sponsor of lid van onze Club van €50/€100 en wil je ons graag steunen? Stuur een email naar willem96racing@gmail.com of  heleenrtb@gmail.com met je verzoek. Je kan je ook via de website www.raceteambollenstreek.nl/rtbs/index.php/2012-05-01-17-54-24/sponsorformulieren aanmelden als sponsor.

About The Author

admin

Comments are closed.