Goede seizoenstart voor Race Team Bollenstreek!

18

apr,2014
Goede seizoenstart voor Race Team Bollenstreek!

Tijdens het eerste raceweekend behaalde coureur Willem Kerkvliet met zijn Race Team Bollenstreek een 13e en 12e plek. In het gecombineerde startveld van internationale rijders, dutch superbikers en 3D cuppers zijn de eerste vertrouwelijke km ’s weer gemaakt op het TT Circuit van Assen.

Het weekend begon met een trainingsdag onder begeleiding van Joey Litjens. Willem kreeg de nodige feedback en ging hiermee goed aan de slag. Daarnaast werd de nieuwe schokbreker van TFX Suspension afgesteld samen met Archie van Creij (Bunkerparts). Dit kostte even wat tijd maar uiteindelijk zijn er grote stappen gemaakt hiermee. Tevens waren er kleine problemen met de rem. De trainingsdag werd met tevreden resultaat afgesloten.

De kwalificaties en races werden op de zaterdag verreden. Tijdens de kwalificaties kon een laatste finetuning omtrent de TFX schokbreker plaatsvinden en kwalificeerde Willem zich op een 16e startplek. De start van beide races waren erg goed en Willem kon meteen goed aanzetten. Zijn tijden daalden dan ook rap richting zijn oude PR. “Het gevoel was goed en er zat echt meer in”, aldus Willem Kerkvliet.

Tijdens de 2e race kwam een medecoureur snel ten val waardoor er een herstart was. Gedurende de race was Willem steeds in strijd met een andere coureur maar door een foutje moest hij dit helaas bezuren en verloor even de aansluiting. Hij herstelde zich goed maar was net niet genoeg om de voorliggende coureur weer in te halen.
Willem Kerkvliet: “de voorjaarstraining in Navarra heeft zijn eerste vruchten afgeworpen. Door de juiste begeleiding konden de eerste stappen gezet worden onder leiding van Barry Veneman. Tevens was er een samenwerking met Joey Litjens waarbij ik de nodige verbeterpunten op kon pakken. De mindset was goed bij mezelf en binnen het team. De focus ligt inmiddels alweer bij de WSBK waarbij we absoluut weer verder gaan waar we gebleven zijn.”

Wij willen onze sponsoren ontzettend bedanken. Het blijft financieel moeilijk om het seizoen uit te kunnen rijden en zijn hun ontzettend dankbaar dat zij in ons blijven geloven. Zonder hun hadden we het seizoen niet eens kunnen starten. Ben je nog geen sponsor of lid van onze Club van €50/€100 en wil je ons graag steunen? Stuur een email naar willem96racing@gmail.com of  heleenrtb@gmail.com met je verzoek.

About The Author

admin

Leave a Reply