Laatste raceweekend van 2017

20

okt,2017

Laatste raceweekend van 2017

Een jaar vliegt altijd zo snel voorbij. De laatste OW Cup races stonden alweer voor de deur. Naast de training van vrijdag zouden we op zaterdag 2 wedstrijden rijden. Dit ging wel ten koste van de 2e kwalificatie. Eén kwalificatie om alles te geven wat je hebt om daarna te vlammen gedurende de wedstrijden. Gedurende de kwalificatie heeft Willem geprobeerd meteen zijn focus te pakken en om goede ronde tijden neer te zetten. Halverwege kwam hij nog even binnen voor wat kleine aanpassingen en kon daarna weer door. Willem wist zich op een 21e startpositie te kwalificeren.

Na de kwalificatie was het toch wel tijd voor pijnstillers helaas. Willem had nog wel veel last van zijn duimblessure die hij na de laatste crash heeft overgehouden.
Willem was wel gebrand om 2 goede races te rijden gezien het feit hij er dus bij de vorige race zo vroeg al uit lag. De start bijdrage 1 verliep echter niet helemaal super waardoor hij in eerste instantie wat posities kwijt raakte maar kon zich herpakken tijdens de wedstrijd. De aansluiting bij de groep voor hem was helaas niet haalbaar. Willem finishte in deze eerste race op de plek waar hij vandaan moest starten, namelijk een 21e positie.

De start bij race 2 verliep al beter en haakte meteen aan. Hiermee wist Willem wat posities te winnen en verder naar voren te rijden. Gedurende de race raakte Willem verstrengeld in een strijd met nog 6 andere rijders. Als leider van dit groepje moest hij strijden zodat zij er mooi niet langs konden. Het was vanaf de zijlijn erg leuk om te zien en spannend of hij deze positie wist te behouden. Uiteindelijk lukte dit en kwam hij als 16e over de finish!

Daarnaast willen wij Nigel Walraven feliciteren met het behalen van het kampioenschap SuperCup1000 2017 en bedanken wij bedanken de coureurs die besloten hebben om te stoppen voor hun inzet en de strijd op de baan. We hopen jullie zeker nog terug te zien op de paddock. Via deze weg willen wij onze vaste en nieuwe sponsoren onwijs bedanken voor hun bijdrage. Zonder jullie steun is het voor ons niet haalbaar om te kunnen racen en mee te strijden. Wij zullen jullie de komende maanden op de hoogte houden van onze bezigheden via nieuwsbrieven en berichten via onze Facebook pagina van het race team.

About The Author

admin

Comments are closed.