Podiumplaats voor Willem in de ZAC!

7

aug,2019

Omdat de crash begin dit jaar toch nog wat tussen de oren bleef zitten hebben we besloten om mee te doen met de ZAC NK Supersport 1000 om ritme op te doen.

Samen met Willem waren er nog andere coureurs die dachten dat het een mooi evenement was om te trainen en hierdoor kon het nog wel eens lastig
worden om een podium te pakken. Dit gaf natuurlijk wel een mooie kans om zich goed vast te bijten. Echter was Willem na de vrije training en kwalificatie alles behalve tevreden met de 10e startplaats. Het vertrouwen was nog niet hoe het moet zijn. Voor het middag deel stonden er 2 races op de planning.

Race 1 had Willem een hele goede start en ging als 4e de eerste bocht in en
zat direct op het achterwiel van de rijder voor hem maar in de tweede bocht ging het fout! De rijder waar Willem zo dicht achterop reedt kwam ten val en Willem kon hem nog maar net ontwijken en de rijder op de tweede plaats vloog zelfs over de motor. De coureur die op dat moment op de eerste positie reedt was door deze omstandigheden al te ver weg om nog iets uit te kunnen halen. Het was wel nog even spannend of Willem zijn 2e positie kon houden. Hij werd ingehaald door de rijder achter hem. Gelukkig kon Willem deze inhalen en een klein gaatje slaan met als gevolg dat Willem in race 1 op het 2e treetje mocht staan van het podium!

Race 2 waren de startposities anders. Nu is de opstelling zoals het veld in
race 1 is geƫindigd. Dit betekende een 1e startrij voor Willem en dus een hoop motoren achter je die net zo snel van start willen gaan als hij. Weer had Willem een goede start maar door een wheelie verloor hij wat tijd en zakte terug naar de 3e positie. Gelukkig kon Willem weer snel bijtrekken en de 2e startpositie terug veroveren. De man op de eerste positie was gewoon net even sneller waardoor Willem langzaam het gat voor zich iets groter zag worden. Willem kwam ook in race 2 als 2e over de finish en mocht het podium wederom beklimmen!

Het zijn kleine stapjes, maar Willem komt weer dichterbij het niveau waar hij hoort te zijn. De beker wil Willem graag opdragen aan zijn opa die recentelijk is overleden.

About The Author

admin

Comments are closed.