Progressie in Oschersleben

31

aug,2017

Na de laatste race in Assen mochten we nu weer naar het prachtige circuit van Oschersleben.

Nadat we donderdag op locatie waren aangekomen kon de pitbox worden ingericht. Vrijdag zouden we de kwalificaties hebben en zaterdag de twee races.

De eerste kwalificatie (QP1) verliep goed en Willem kon aan het einde van de kwalificatie zijn snelste tijd neerzetten wat gelijk was aan zijn snelste tijd van de vorige keer dat wij op dit circuit reden. Dat gaf de burger moed en met een 17e startplaats op dat moment was dat dus een goede start. Met een goed gevoel keek Willem uit naar de 2e kwalificatie (QP2). De tweede kwalificatie ging ook zeer goed en Willem wist na een aantal ronden zijn PR al aan te scherpen met 0,3 sec. maar helaas was dit niet genoeg en moesten we genoegen nemen met een 19e startplaats. Er werd gelijk al heel hard gereden door iedereen en het zat allemaal
dicht bij elkaar dus voor de wedstrijd zagen we goede kansen om de strijd aan te gaan met de jongens voor ons.

Na de kwalificaties heeft Willem samen met Robin Duyzers de data bekeken en hebben we besloten om wat zaken aan te passen aan de vering. Tijdens de warm up kon Willem dit testen en gaf dit gelijk een beter gevoel met de motor.

Met de nieuwe setting was Willem klaar voor de start van race 1, helaas ging de start niet goed. De Kawasaki is een moeilijke motor om mee te starten en ook dit maal kostte dat ons veel posities. Hierdoor werd het een inhaal race maar Willem wist gelijk aan te vallen en al snel posities te winnen. Elke ronde wisten Willem verder naar voren te rijden en uiteindelijk de race als 15e te finishen.

Bij race 2 ging de start beter dan bij race 1 echter moest Willem een tweetal plaatsen prijs geven. Willem wist snel een paar plaatsen te winnen. Willem kon al snel zijn PR nogmaals aanscherpen dit weekend en wist nu zelfs 0,7 sec van zijn laatste PR te rijden. Vervolgens wist Willem deze snelle tijden vast te houden en kon hij constant deze tijden rijden. Willem kwam deze race als 16e over de finish.

“We hebben dit weekend weer veel progressie kunnen boeken en dat geeft ons goede moed voor de aankomende races. Ik kijk uit naar de volgende race om deze lijn door te zetten.” Aldus coureur Willem Kerkvliet.

Ps. Graag willen we Erik de Ruijter weer bedanken voor de prachtige foto’s.