Race 4: Een goed race weekend voor Race Team Bollenstreek

20

jun,2018

En zo stond het 4e race weekend weer voor de deur. Eerder deze week had Heleen de nieuwe teamkleding opgehaald bij sponsor Company2Wear. Deze konden we dus mooi showen op de paddock.  

Op vrijdag stonden de klassen NK ProCup 600/ 1000 op het programma. Op zaterdag hebben de klassen NK SuperSport 300/ NK SportCup 600/ NK SportCup 1000/ NK SuperCup 600/ NK SuperCup 1000 hun strijd weer geleverd.

Met 2 kwalificaties van 20 en 25 min was er wat meer rij tijd vergeleken met normaal. De eerste kwalificatie verliep goed en omdat Willem de ‘46ers in ging had hij initieel een 12 positie. Dit gaf goede motivatie voor de 2e kwalificatie. Ook hier reedt Willem de ‘46ers in en uiteindelijk heeft hij zich met een tijd van 1.46,1 gekwalificeerd op een 13e startplek op de grid. We moesten lang en geduldig wachten tot we uiteindelijk om 15.32 uur van start mochten met de race. Bij de opwarm ronde gebeurde er nog een incident tussen 2 coureurs waardoor de start kort werd uitgesteld met als gevolg dat iedereen de baan af moest. We wensen beide coureurs een goed herstel toe. Na de korte uitstel van de start werd het 1 minuut sein gegeven en kon iedereen de baan weer op. Er waren 4 rijders die helaas niet binnen een minuut de baan op waren en dus de start vanuit de pitlane moesten doen. Willem kwam met een goede start als 9e door na de eerste ronde. Uiteindelijk was er een strijd gaande om de 8e positie in een groep van 5 man. Willem kwam gelukkig na een actie in de laatste ronde net niet ten val en kwam als 11e over de finish. Het was een leuke dag en we hebben weer genoten van de teamleden en onze pitboxmaatjes.

“ Na een drukke en wat gestresste periode ben ik erg blij met dit resultaat. Helaas net niet die ‘45ers in kunnen gaan maar we hebben er wat moois van kunnen maken met het team” aldus coureur Willem Kerkvliet.

We weten nog niet zeker of we de wedstrijd in juli in Dijon zullen rijden. De eerstvolgende wedstrijd daarna is in Augustus in Oschersleben (DUI).

About The Author

admin

Comments are closed.