Race verslag 3

23

mei,2018

Erik de Ruijter Fotografie

I.v.m. persoonlijke omstandigheden hadden we besloten de trainingen op vrijdag niet te rijden. Maar zaterdag ochtend stonden we klaar voor de eerste kwalificatie. ’s Nachts was het toch wat nattig en mistig geweest. Gelukkig was daar overdag, op wat bewolking na, niet veel meer van te merken. De eerste kwalificatie verliep goed. Tijdens de 2 e kwalificatie kwam Willem binnen en daar konden we hem even snel informeren over zijn gereden tijd, een 1.46,3. Dit was een seconde sneller dan vorige race. Hiermee kwalificeerde hij zich op een 12 e plek in het startveld. Daarbij stond pitboxmaatje Frank ook in de buurt en dit gaf natuurlijk al vooraf een (gezellige) strijd die tijdens de race voortgezet zou gaan worden. Helaas liep de wedstrijd voor ons niet zoals we hoopte. Willem had geen slechte start, maar het hele startveld was snel weg en na de eerste ronde kwam Willem als 22 e door. Dit was helemaal niet de plek die hij verdiende en waar hij hoort te rijden. Gedurende de race liet Willem echter zijn kop niet hangen en ging er nog voor om wat plaatsen te winnen. Uiteindelijk is hij als 16 e geëindigd. Enigszins teleurgesteld stapte Willem van de motor. We nemen alles weer heel en goed mee naar huis. Deze dag was extra speciaal omdat zijn zusjes en nichtjes ook helemaal naar het circuit waren gekomen om het team super hard aan te moedigen.

Tijdens deze dag werd er door de organisatie bekend gemaakt dat het Nederlands Kampioenschap Open Wegrace cup (OW-cup) voortaan het Open Nederlands Kampioenschap (ONK) zal gaan heten. Reden hiervoor is dat er nu 2 Nederlands Kampioenschappen in de wegrace zijn en men zich wil blijven onderscheiden qua niveau. Het reglement zal per januari 2019 worden gewijzigd.